Nieuws

De winter lijkt niet het meest ideale seizoen om je huis te verkopen. Is het verstandig om te wachten tot het lente is? De WoonClub praat jou hier graag over bij.

Er zijn hele theorieën over wat het beste seizoen is om jouw woning te verkopen. De lente? Of toch de zomer? Maar ja, dan zijn weer veel mensen op vakantie. De herfst? dat is voor veel mensen een rustigere periode, dus dat is gunstig. Alhoewel… dan is je tuin niet meer zo groen als in de lente. En de winter? In het eerste deel van de winter heb je het nadeel dat potentiële kopers zich eerst concentreren op de feestdagen. Moet je de verkoopplannen tijdens de maanden januari, februari en maart in de ijskast zetten? Of is het verstandig om de verkoop toch in gang te zetten? Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Maar gelukkig heb jij ondersteuning van De WoonClub, we kijken wat voor specifiek jouw huis de beste periode is om met de verkoop te starten. We zetten deze keer de voor- en nadelen van verkoop in de winter op een rij.

Voordelen van verkopen in de winter
Een groot voordeel is dat in de winter naar verhouding minder woningen in de verkoop komen. De serieuze potentiële kopers blijven ook in de winter opletten of er een geschikte woning in de verkoop komt. Een ander voordeel is dat je bij de bezichtiging de kijkers kunt verrassen met een prettige sfeer door goede verlichting en een aangename temperatuur binnen. Mensen voelen zich direct thuis als het goed voelt in jouw huis.

Nadelen van verkopen in de winter
In de winter is je tuin waarschijnlijk geen pronkstuk. In de lente kun je kijkers al betoveren met de tuin voordat ze een stap over de drempel hebben gezet. Gelukkig weten de geïnteresseerden ook dat jouw tuin in de winterperiode niet in volle bloei kan staan.

Verkoop uitstellen kan nadelig uitpakken
Wachten met de verkoop kan zorgen voor nadelen die nu niet spelen. De rente is momenteel erg in beweging. Een hogere hypotheekrente maakt het kopen van een huis duurder. Ook door economische tegenslagen kan het lastiger worden om jouw woning te verkopen. Uiteraard kan de hypotheekrente ook zakken en kan er economische voorspoed ontstaan. Toch moet je er rekening mee houden dat het uitstellen van de verkoop nadelig kan zijn.

Belangrijk is een goed verkoopplan
Ongeacht wanneer je huis in de verkoop komt, is de verkoopstrategie belangrijk. Samen met De WoonClub maak je een verkoopplan. Waar je met de verkoop op moet letten verschilt per geval. Het is bijvoorbeeld alleen al belangrijk hoe de lokale huizenmarkt is. Hoe groot is de concurrentie en waar liggen de kansen? Maar misschien heeft De WoonClub al een koper die precies zoekt wat jij aanbiedt.

Stem je plannen dus niet af op het seizoen. Je moet de potentiële koper vinden die zit te wachten op jouw huis. Samen met De WoonClub vind je deze koper zo snel mogelijk.

Uitgelicht aanbod

Onze nieuwste woningen in beeld

Bekijk ons volledige aanbod