Vloerverwarming uitschakelen: besparend of niet?

Vloerverwarming uitschakelen om energie te besparen. Slim of toch niet?
Met de huidige energieprijzen wordt aangeraden de kachel twee uur voordat je naar bed gaat lager te zetten. Ook bij het verlaten van je woning is dit het advies. Maar wat als je vloerverwarming hebt? Geldt dat daarvoor ook?

Langzame en geleidelijke verwarming
Vloerverwarming werkt anders dan radiatoren. Vloerverwarming verwarmt de vloer langzaam en geleidelijk door middel van buizen die in de vloer zijn aangebracht. Door deze gelijkmatige verwarming is je ruimte in zijn geheel behaaglijk. Een vloerverwarming is over het algemeen al zuiniger dan de traditionele radiatoren. Verwarming via de vloer kost echter wel meer tijd dan verwarmen via radiatoren. Dat is ook precies de reden dat het niet verstandig is de vloerverwarming uit te zetten om energie te besparen.

Onze tips

Voor een vlotte verkoop.

Woningen worden tot in de kleinste details met elkaar vergeleken tegenwoordig, zorg er daarom voor dat je woning schoon en opgeruimd is.

Goede foto’s van jouw woning bevorderen de verkoop van de woning, plan de fotografie daarom op een mooie dag. Je verkoopt niet alleen je woning maar ook de sfeer.